Request demo

Каталог винагород для програми лояльності BAYADERA CLUB

Програма лояльності BAYADERA CLUB інтегрувала каталог винагород Pepsell, що дало змогу її учасникам витрачати бали на мобільних поповнення та сертифікати популярних українських мереж.

phone phone

Про замовника

customer

BAYADERA CLUB - це український алкогольний холдинг, що охоплює понад 30% ринку горілки за обсягами виробництва та продажів. Компанія випускає продукцію під ТМ 'Хлібний дар', 'Козацька рада', 'Перша Гільдія', 'Воздух', 'Коблево', 'Marengo'. Загалом бренд має близько 30 власних алкогольних торгових марок.

Період: до сьогодні

Учасників: 400+

Основний запит

Компанія BAYADERA розробила програму лояльності BAYADERA CLUB на базі чат-боту у Telegram, щоб мотивувати продавців в торгових точках закуповувати та рекомендувати певну їхню продукцію кінцевим клієнтам, а також покращувати викладку товарів.

case
case

Однак холдинг не мав власного каталогу винагород, тож потребував партнера, який міг би забезпечити його.

Рішення

Pepsell провели інтеграцію з чат-ботом, у результаті якої у BAYADERA отримали широкий каталог винагород для своєї мотиваційної програми. Зокрема продавці можуть витрачати свої зароблені бали на мобільні поповнення та купівлю сертифікатів наступних мереж: Ашан, АТБ, ЕVА, Watsons, Епіцентр, Фора, Сільпо, METRO, OKKO, WOG, Rozetka.

phone phone

Результат

Завдяки інтеграції з Pepsell учасники мотиваційної програми BAYADERA CLUB отримали можливість в чат-боті витрачати бали на велику кількість рітейлерів та на мобільні поповнення.

Широкий асортимент партнерів та зручність списання балів значно підвищило активність учасників мотиваційної програми, а також допомогло заохотити більшу кількість продавців та торгових точок долучатися до програми лояльності.